Qu'es aquò lo CDJ


Aqui se parla occitan


mandat 8: Farah Hermassi e Agathe Grosbeau (2016-2017-2018) elegidas junior del Conselh Departemental del Joves


Lo CDJ es un mandat de 2 ans amb un theme imposat "tous differents, tous égaux, tous européens" ( aqui es lo teme del 8mandat ) que nos ajuda a coneisser mai de gens et de culturas diferentas.
D'aprendre de causas novas subretout sus l'europa.
Pot tanben nos servir mai tard dins nostre avenidor e nostras estudas
Los que volon se rensenhar podon venir nos veire (agathe e farah 3enaB) per posar de questions o per saber cossi se debana

Es una veritabla aventure e un vertadier desfis

SON SONQUE LOS CINQUENAS QUE PODON SE PRESENTAR LOS SEISENAS PODON PAS PARTICIPAR

Per los que volon se presentar cal anar a la vida escolara veire sia Amandina sia Sarah l'animatriça, despechatz vos perque i a pas forca temps per aprestar votre candidatura
aqui los collegians an l'astre de poder parlar e s'exprimir gracia al Conselh Departemental dels Joves, es de trabalh mas tanben de plaser de participar a aquela experiença. Per esser elegit cal menar una caémpanha electorala ont anatz mestre en imatge vostre primiera idea per que los escolans podon s'identifiar a vos autres ( affichas dins los corredors ).
Se avetz enveja de vos exprimir e de representar lo collegi nostre es un mejan força interessant per vos autres. Aquel trabalh se fara en duo ( elegit e supleant ) cal causir amb cal voletz esser e aprèp cal decidir cal sera lo supleant e cal sera l'elegit, l'elegit va anar a cada cop que i aura un acamp ( a pauc prep 1cop totes los dos meses ) alara que lo supleant va anar sonque a las jornada plenieras que seran a la debuta, al mitan e a la fin del mandat. L'elegit sera cargat de balhar las infomacions a supleant e aprep en parlar als escolans. Seretz dos elegits mas lo colegi tot deu participar a aquel projecte, los escolans podon balahar d'ideas e de projectes de presentar als acamps. D'oblidatz pas qu'anatz representar nostre collegi, seretz l'image de Leon Cordas. Es una responsabilitat per que es un mandat de 2 ans, cal esser motivat e serious cap an aquo, anetz segurament, se setz elegits, far partit de l'assembalada dins un hemicycle, aurètz de micro e avètz un verai estatut "d'élu junior".
Los collegians son de elevas mas tanben de ciutadans es per aquo qu'avetz lo drech a la paraula per dire vostras ideas per menar de projecte que seran, sèm segur, força interessants. Vaqui esperèm que sètz motivats per aquel projecte e que i aura força candidaturas.
Esperèm que seretz nombroses a vos presentar e bona escasensa !
aqui es un ligam per vos rensenhar sul siti cap al CDJ:

http:www.herault.fr/jeunesse/cdj-conseil-departemental-jeunes
*
*
Il n'y a pas de commentaire sur cette page. [Afficher commentaires/formulaire]