Punt seguit Leonorina 14 de mai 2012

- Leonorina es estada mesa endefora dels corses de francés pendent tres setmanas.

- Un rescontre amb la familha se debanèt lo dissbte de las vacanças ont se prenguèt coma decision per la familha de tornar començar un seguit psicologic, e coma èra aqui (Leonorina) se faguèt una TIG, mas pas de presa de decision decidida sens la preséncia de Pili.

- A la dintrada
L'exigéncia pausada pel tornar en corses: desencusas cap a Pili en conselh de classa e verbalisacion de l'acceptacion de las règlas de vida de la classa + un rencontre setmanièr lo divendres de matin amb la direccion.

- Coma la pichòta se demanda se de desencusas sens las pensar vertadièrament avia de sens, s'engatjèt pas alara remedèrem lo retorn en classa en esperar sa decision.
I expliquèrem que lo fach d'i creire o pas a sas desencusas èra fòrça important per ela per la far caminar.
Mas per Pili e per la classa èra mai important de las ausir en conselh. Es alara un engatjament d'èla cap al collectiu.

Fin finala al cap de la setmana acceptèt de o far.
Faguèrem un primièr acamp del divendres: se passèt fòrça plan al nivèl de l'escambi verbal, e d'idèa per gerir l'informmacion a l'internat.

Punt de MCT lo 22/05


Après avoir trouvé la posture et le comportement de Léonorine déplacés, lui avoir exprimé mon sentiment et demandé de "jouer le jeu", je note une légère amélioration globale même si le naturel a tendance a revenir au trot mais non plus au galop! Bilan plutôt positif, donc... pour le moment...