Parents (remontada demandas, questions,..)


D'unes biaisses de comunicar e escambiar remarcas amb las familhas existisson:

Quand concernis son enfant, lo parent comença de contactar lo professor de la matièra concernida, se la problematica passa aquel primièr nivèl o se lo parent pensa qu'es pas ausit pel professor o que lo parent desira una informacion alargada cap son drolle alara passa al professor referent, amb las informacions reculhidas pòt provocar un acamp dels professors de la classa e partejar per far un tornar a la familha.

La familha passa en seguida al nivèl del director pedagogic se trapa pas responsas als nivèls precedents o se i a cas d'urgéncia granda pòt rescontrar directament lo director pedagogic.


Se las remarcas concernisson la classa que venon d'un parent o d'unes parents ta melhor d'emplegar los representants dels parents que demandan un rescontre amb lo professor referent e informan lo director pedagogic. Es legitim per eles de o far.

Lo professor referent o torna en conselh de faches o acamp pedagogic dels adultes.

En foncion de las tematicas mandadas, lo director pedagogic decidis d'anar sul pic al primièr rescontre o d'esperar e de daissar la còla començar lo trabalh.

  • Se las remarcas concernisson un marchament global dins l'encastre del collègi.

Lo primièr escalon es la ligaira de la vida escolara que cal rescontrar en far lo caminar coma aquí dessús.

Se lo questionament es mai pedagogic automaticament anirà sul director pedagogic.


La comission soscada pedagogica pòt èsser lo luòc, mas per demorar suau, cal que lo parent passe de'n primièr per la responsabla de la comission, el ten assabentar lo director pedagogic de las peoblematicas. Es encara un luòc de paraula se lo parent se pensa pas ausit pel caminar precedent.


La dificultat (pr'aquò es necite de passar pel responsable de comission) es de menar pas una problematica o un questionament personal cap a son enfant contra una persona contra un professor, mas de ne far un questionament general amb la tòca de menar solucions.


Cada còp lo director pedagogic reçaup l'informacion, en seguida pòt tornar las informacions, las demandas,las remarcas,..... a un o d'unes professors, plan sovent va començar un trabalh amb los professors referents que passarà aprèp en conselh de faches.

  • Demòra en rapòrt als professors d'escòla de las Calandretas.

Un regent de cicle 3 que manda enfants al collègi nòstre e qu'a questionaments pedagogics que son pas pausats directament en ligam a son enfant.

Es lo conselhn conselh de cicle 3 comun.

Sabi que genièr serà subrecargat mas ne caldriá far un e o prepausar a las Calandretas dal parçan.