Tematica comportament e disciplina


De completar

Discutida sus las cenchas e las sanccions:
A la seguida d’un marrit comportament, un nivèl pòt èsser gelat. Per recuperar sa cencha, lo collegian la dèu tornar demandar en conselh.


Grabels :
3 nivèls de sanccion:
- verd : balhada per l’adult responsable sul pic
- jauna : balhada per l’adult responsable sul pic
- roja : la demanda se fa en conselh dels faches que decidis o pas la multa roja (decision communa).
Per la sanccion, i a totjorn un trabalh de refleccion E de reparacion. Los parents son totjorn assabentats e devon signar lo trabalh de refleccion fach pel collegian.
De novèlas institucions son estadas creadas per permetre de reagir mai lèu e de tratar las affars de diferents nivèls (de veire dins lo reglament interior)

Pas aisit de trapar de dreches. Los cal trapar pichòt a pichòt en veire çò qu’agrada als enfants. Lo privilegi al conselh de collègi es lo drech de votar per validar lo nivèl d’una autre collegian.
Pendent los conselhs de classa, es mai aisit d’emplenar de rubricas ( punts multa, classa, collègi, cantine, estagis, …) que las tematicas « informacions », « demandas », « criticas », …


Pau :
Los nivèls nauts an lo drech pendent un temps d’estudi d’anar assistir a un cors d’una autra classa.
Difficil de conciliar los diferents caracteris de las personas (adults) mas la presa de decision de sanccion en còla permet de mostrar la coesion de la còla e de prene una sanccion mai equilbrada.