Cdi bruch


Es una aisina de classa per permetre de gerir lo bruch dins lo grop classa.

De costuma se descompausa en 3
1 mde silencis sens bruch
1 mde a la chutchut es a dire que se pt parlar amb son(s) equipir(s) prche sens desturbar los altres, es a dire que la cla vesina deu pas comprene que la primira cla es a parlar.
1 mde bruch corrent /.normal /Mas normal per una classa, es a dire qu'es pas un luc ont se crida, s'interpela pas d'un costat a l'altre de la classa...... Un mde ont se pt far de bruch per que fa sens per trabalhar en grop sus un talhirs....

Simbolicament son sovent representats en classa amb un panl e 3 colors:
1 cdi rog
2 cdi irange
3/cdi vrd

Arriba (e o podm decidir) que si associat amb lo fach de se desplaar en classa.
Rog : pas degun se passeja sens autorisacion
Irange: lo responsable de cla balha lo drech /
Verd: los nivls en partir de ... se passejan sens demandar al professor.

De metre en bra lo cdi bruch demanda que la classa marche en classa cooperativa, altrament se la classa es de longa en mde recepcion amb una mena de cors magistral, lo sol cdi que se pt admetre es lo cdi rog.

Lo besonh se fa sentir quand volm veire los drlles collaborar.

Es interessant de o soscar per que nos deu menar dins la nstra pratica personala de professors o d'animators a variar lo biais de far classa. En saupre que bon pels mainatges de cambiar aital de biais d'ensenhar d'unes aprene melhor per camins diferents. cola tota, grop, trabalh dirigit, .....

La dificultat es encara la multiplicacion del nombre d'adultes responsables que passan davant los escolans.D'efich cadun a sos repris cap al bruch e veirem pas jamai parir per sentir ont es lo limit entre un irange e un vert o mai.