Corrièr Joanda


vaqui mai d'entresenhas repòrt a çò que te diguèri al telefòn.

La Commission Nationale Permanente de la Laïcité es una associacion qu'es a l'iniciativa de la Federacion Europenca de las associacions qu'òbran per la Laïcitat a l'escòla e mai dins tots los domenis de la societat.
Me contactèron l'an passat per escriure una cançon "Hymne à la Laïcité". O faguèri e la cançon es l'imne oficial de la Federacion.
L'associacion a rescontrat lo President Bourquin per far del dimenge 9 de decembre la jornada per la Laïcitat qu'es en fasa de venir la jornada nacionala per la Laïcitat. Bourquin es estat d'acòrdi e donèt son acòrd per aquò far dins l'emicicle del Conselh Regional a Montpelhièr (intervencions diversas, lecturas, expo, teatre...). Bourquin i serà coma d'autres politics e personas autras. La dintrada es dobèrta a cadun.
Me prepausèron de far cantar per de collegians "L'Hymne à la Laïcité" lo dimenge 9 de decembre dins l'après-miègjorn. D'aqui mon contact per demandar lo vejaire de la còla del collègi se serian d'acòrdi. En mai de far cantar la cançon als collegians e de mostrar lo collègi, l'idèa es amai de mostrar que Calandreta es una estructura laïca.
Pel nombre de collegians: a la còla de veire çò que va plan, sia un grop, sia un nivèl, sia mantunas classas. Cal per contra èstre segur de poder èstre present lo dimenge 9 de decembre (los parents e amics pòdon venir sens problèma qu'es a gràtis).
Se la còla decidis de participar, podrai venir per una sesilha per presentar a los que vòlon cantar lo projècte, la cançon e lo biais de la cantar.

Mercé per ta responsa,
Joanda