C. F. del dimècres15 de junh de 2016


President: Pili
Secretari: Francesa

Presents: Catarina, Silvia, MCT, Edmond, Severina, Pili, Patric, Francesa, Maria

Absents desencusats: Laurenç T, Laurenç G, Amaia, Sebastian (classa descobèrta), SofiaInformacion
Francesa
dissabte 4, participèri a la formacion "discriminacion e assecutament".
Prepausam de montar de colas de mediators, coma o fan ja a Clapàs. I auria una jornada de formacion pels enfants interessats, en comun amb Ginhac, Clapàs, Lepic en debuta d'an. Se poiria far dins los locals de la Confederacion. Calria soscar a de moments de regulacion dins l'emplec del temps (un cop per mes?). En fin d'annada, i auria una novèla jornada amb lo rescontre d'un estudiant en drech, per metre en valor lo trabalh dels mediators.

M-CT
Reforma del collègi => cf. Acamp pedagogic

Patric
- retorn jornada d'acamp "comitat collegians"
http://leon-cordas.org/ComitatColl/wakka.php?wiki=PagePrincipale

- RV a la confederacion per l'an venent, lo DASEN a refusat la dobertura de la seconda 6ena.
Las oras d'IDD son de recuperar. Per ara, sèm a 46 per la 6ena.

- Lo conselh de classa de la 5ena se farà dijous 23 de ser.

- efectius an venent : 4ena seràn 34, Florent se'n va, Mateo M ? Louve ? Logan ? passèron pas per l'administracion aprèp la jornada d'immersion, Manon de Clapàs, mai un drolle ancian de Seta qu'arribaria al 2nd trimèstre.
18 en 3ena : amenatjaments ? Athenais non, pas de besonh. Léo ? ordenador. Matis ? Lili, seria plan de montar un PAP amb terç-temps. Thibaut ?Proposicions
M-CT
EPI => cf. Acamp pedagogic

Demanda
Patric:
1/ Emplenar lo fuèlh cap a a seguretat / sala prof. Visita prevista lo 19/09. Calrà far la vesita APAV abans.

2/ De que dire a l'AG de dissabte 18 de junh : Erasmus+, arrivadas Edmond e Jordi, escambis amb Badajoz, escambis amb los estudiants americans e australians, l'ort, las formacions dels professors FDL, sciéncias, informatica amb LAMAP, Gerald Schlemminger PI, dubertura a l'ICEM) los ligams amb Epidaure ; las intervencions FDL dins las escolas ; la recepcion dels enfants en immersion ; capitadas Escapolaire (Agathe, Léa, Célia en 5ena, Luna Hoerth, Luiza e Alessio en 6e), grops de musica, talhièr ràdio., corses d'occitan pels adultes.

Passatge B1 en debuta de 3ena, per aver mai lo temps de corregir e avalorar lo fach de passar lo DNB en occitan o pas.

C.A.
Aurem un contracte novèl pel fotocopiador en negre e blanc e color.
Dins l'amira de seguir lo budgèt, i aurà un nombre limitat de copias (NB e colors) per cadun.
Podètz avalorar la vostra consomacion a vista de nas.

Demanda
Silvia : sanccion per Léo de 4ena (tustèt dins o bus de retorn de Bessilhas), faire un trabalh amassa amb Arthur C. dins la setmana que ven ;
e de que fasèm per Esteban ? Respectèt pas la consigna a Bessilhas, e se copèt lo ponhet, se seria poscut far plan mai de mal ! Trabalh sus la consigna, la seguretat, e las consequéncias possiblas, tre deman en cors de francés puslèu que d'agachar lo film amb la classa.

Pili
Organizacion de l'acuèlh dels Espanhòls diluns de matin ?
Arrivaràn amb los enfants de 4ena, tre 8h30. La classa deguèt aprestar un trabalh de presentacion de la vila de Montpelhièr. Per far una mostra a l'interior de la classa. La classa partejarà un dejunar en bas amb los correspondents (recre). Puèi visita del collègi, amb tot lo mond. Discors oficial de Patric... Puèi repais (benlèu un pauc en avança), e sortida sus Montpelhièr (Edmond e Pili). Lo ser, los enfants tornan dins las familhas, e los professors manjan en co de MCT.


Remarcas - criticas

Patric
debanar "conseil de classe" de tornar soscar per l'an venent, amb 7 grops. Benlèu se dedoblar per d'unes e se despartir la tasca. Rescontrar d'autres collègis e veire cossi fan (Clisthène, la Prairie...)

FelicitacionsNivèls
6ena
Evan (3) : investiment dins un talhièr ?
Alessio (3 : investiment ?
Emma (3) : limit cap a l'insoléncia

5ena4ena3ena
n' i a pas